۹ خرداد ۱۳۹۲، ۸:۰۰

میراث فرهنگی در هفته ای که گذشت؛

8 سال تقابل روابط عمومی با خبرنگاران میراث / خودروهای تاریخی ماشین عروس نشوند

8 سال تقابل روابط عمومی با خبرنگاران میراث / خودروهای تاریخی ماشین عروس نشوند

جابه جایی معاون میراث فرهنگی، درخواست از کاندیدای ریاست جمهوری در حوزه گردشگری و بررسی 8 سال برخورد قهرآمیز مدیران روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی با خبرنگاران این حوزه از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، این هفته خبر رسید مسعود علویان صدر که از دوره بقایی معاونت میراث فرهنگی کشور را بر عهده داشت در آخرین روزهای دولت دهم از سمت خود کناره گیری کرده است این موضوع را آتوسا مومنی که به جای وی نشست نیز تایید کرده است. با این حال اکنون مومنی نه تنها عضو شورای حکام میراث ناملوس است بلکه، مدیرکل ثبت آثار تاریخی و اکنون معاون میراث فرهنگی نیز شده است. دوره ای که وی در دفتر ثبت آثار فعالیت می کرد بیشترین چالش ها در حوزه حریم محوطه های تاریخی بود.

پیش از اینکه علویان صدر معاونت میراث فرهنگی را به فرد دیگری بسپارد به خبرنگار مهر گفته بود که هنوز هیچیک از شرکتهای بیمه ای در ایران تجربه بیمه آثار تاریخی را ندارد و توان مالی و تخصصی شرکتها و تعیین ارزش یک اثر توسط بیمه گذار مشکل پیش روی بیمه همه اشیا و بناهای تاریخی است.

مسعود علویان صدر گفت بود که شرکت های بیمه ای بایستی برای اشیای تاریخی را قیمت گذاری کنند به همین دلیل قصد کردیم تا بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی را بیمه کنیم چون یک اثر تاریخی ثبت شده جهانی است و آن را به عنوان نمونه، الگو بگیریم به همین منظور کارشناسان متعددی را برای این کار فرستادیم اما هیچ کدام نتوانستند درباره آرایه ها، تزئینات و غیره قیمت درستی را تعیین کنند.

وی با بیان اینکه بیمه اشیای تاریخی به اعتبار ویژه ای نیاز دارد و برای آن باید یک ردیف بودجه در نظر گرفته شود گفت: موضوع بیمه اشیای تاریخی پیچیده و تخصص بیمه ای در ایران هنوز ضعیف است.

درخواستی از کاندیدای ریاست جمهوری در حوزه گردشگری

با نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری، مدیرعامل انجمن علمی گردشگری ایران گفت: نامزدهاي یازدهمین دوره انتخابات رياست جمهوري برنامه های خود را در توسعه صنعت گردشگري شفاف و مستند به شاخص هاي فني و آماري اعلام کنند.

محمد حسین ایمانی خوشخو به خبرنگار مهر افزود: شاید بهتر باشد کاندیدا اعلام کنند که جایگاه بخش گردشگری در فرآیند توسعه کشور چگونه ارزیابی می شود؟ چه برنامه هایی برای تحقق سند چشم انداز افق 1404 در حوزه گردشگری در نظر گرفته اند؟ چگونه می توان با توسعه و تقویت صنعت گردشگری به انسجام ملی و تقویت هویت ایرانی اسلامی کشور کمک کرد؟ برای تحقق حماسه اقتصادی چه برنامه ها و طرح هایی را برای استفاده از ظرفیت های صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال، درآمدزایی و توسعه منابع به کار گرفته می شود؟

انتقاد ملک زاده از تعریف اشتباه رسانه ملی از لباس سیستانی

رئیس سازمان میراث فرهنگی این هفته جشنواره اقوام ایرانی را در  زادگاهش برگزار کرد و در این مراسم سربند اهالی سیستان را که به زبان محلی به آن "لونگوته" می‌گویند، به سر بست و گفت: با وجود این‌که مردم این استان همیشه حماسه‌ساز بودند، ولی متأسفانه زمانی که رسانه‌ی ملی می‌خواهد اشرار را نشان دهد، افرادی را با لباس سیستانی نشان می‌دهد در حالی که لباس سیستان برکت و هویت دارد.

تبدیل خودروهای تاریخی به ماشین عروس و تاکسی گردشگری ممنوع!

فراخوان ثبت نام از دارندگان خودروهای تاریخی این هفته اعلام شد. قرار است این خودروها در خیابانهای تهران تردد کنند خودروهایی نفیس با عمر بیش از ۵۰ سال و یا خودروهای قدیمی با قدمت ۲۵ سال که دارای طراحی بی نظیر هستند و یا خودروهایی که متعلق به شخصیت هایی خاص بوده اند.

در این باره، حسین بابایی، دبیر کارگروه صیانت از خودروهای تاریخی به خبرنگار مهر گفت: دارندگان خودروهای تاریخی می توانند تنها پنج هزار کیلومتر در سال طبق مصوبه کارگروه در خیابانها تردد کنند همچنین قوانین محدودیت های تردد و طرحهای ترافیکی آنها نیز همانند خودروهای دیگر است.

وی بیان کرد: مالکان نمی توانند از این خودروهای تاریخی برای ماشین عروس و یا تاکسی هتل استفاده کنند اما تغییر کاربری آنها به تاکسی گردشگری نیازمند مطالعات لازم و مصوبه کارگروه است.

8 سال برخورد قهرآمیز روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی با خبرنگاران منتقد

خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتقد به عملکرد سازمان متولی، در هشت سال اخیر روی خوشی از روابط عمومی این سازمان ندیدند. در این دوره هفت نفر به حکم پنج رئیس در جایگاه مدیریت روابط عمومی قرار گرفتند اما هر بار دایره اطلاع رسانی و تعامل میراث و رسانه تنگ تر شد.

حمدرضا مهراندیش که از آبان 84 تا امرداد 86 به این سازمان آمد جرقه های شکایت از رسانه های منتقد را با شکایت از روزنامه های زنجیره ای زد در دوره، رضا موسوی که از مرداد 86 تا امرداد 88 در سمت مدیر روابط عمومی فعالیت می کرد، برگزاری جشنواره تقدیر از خبرنگاران را ادامه داد اما در کنارش نامه ای به تمامی ادارات کل میراث فرهنگی برای بستن درهای اطلاع رسانی و ممنوعیت مصاحبه کارشناسان با خبرنگاران را ارسال کرد.

حسن محسنی از دیگر مدیران این بخش از سازمان میراث فرهنگی بود که جوابیه های توهین آمیز با ادبیات جدید، حذف خبرنگاران منتقد، افزایش شکایات، خبرگزاری نامیدن پایگاه اطلاع رسانی سازمان (میراث آریا) از جمله برنامه های او بود. حسین کوچکیان و محسن طالع زاری  هر چند فرصت فعالیت نداشت اما مسعود شریفی به جای آنها آمد و اگر چه جلسه تعامل با رسانه ها را برگزار کرد اما حذف تدرجی خبرنگاران از برنامه ها را نیز آغاز کرد. تا اینکه این سکان به دست سالومه پوریامین افتاد او با برخوردهای قهرآمیز خود خبرنگاران منتقد را به صورت کامل حذف کرد، نوشته خبرنگاران را رصد و آنها را با حراست سازمان رودر رو می کند!

کد خبر 2066035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha